[Intel Map] History inconsistency, sometimes missing

Intel data sends sometimes data without history data while its expected.

This leads to incorrect highlights for visited/captured/scout controlled

I get in most cases data such as

// getEntities response: .result.map["16_15940_11535_0_8_100"].gameEntities[...]
[
  "90b381c9b22a487e8d780626f55741f5.16",
  1614009101125,
  [
    "p",
    "E",
    44804023,
    -687323,
    5,
    85,
    8,
    "http://lh3.googleusercontent.com/GAkS1tBPFwP-uM8hXx656peqZ8OEyoWm_fvH3MusUZzTcM8ThOo_Tm1UQ9LDmBZP1QbFl8OFvtvLKTevHJLJB-qP9Q",
    "For\\u00eat du Bourgailh - parcours v\\u00e9lo",
    [],
    false,
    false,
    null,
    1614009101125,    null,
    null,
    null,
    null,
    3
  ]
],

but sometimes, history is missing

// getEntities response: .result.map["16_15940_11535_0_8_100"].gameEntities[...]
[
  "90b381c9b22a487e8d780626f55741f5.16",
  1614009101125,
  [
    "p",
    "E",
    44804023,
    -687323,
    5,
    85,
    8,
    "http://lh3.googleusercontent.com/GAkS1tBPFwP-uM8hXx656peqZ8OEyoWm_fvH3MusUZzTcM8ThOo_Tm1UQ9LDmBZP1QbFl8OFvtvLKTevHJLJB-qP9Q",
    "For\\u00eat du Bourgailh - parcours v\\u00e9lo",
    [],
    false,
    false,
    null,
    1614009101125
  ]
],
Tagged:
8
8 votes

New Report · Last Updated

Comments

  • 1valdis1valdis ✭✭✭✭✭
    edited February 22

    I think it's worth pinging @ofer2 here for fast and competent response. Could you take a look please?

    I'm experiencing this when panning standard Intel map sometimes. It shows portals, for example, as uncaptured, and then if I refresh the page it highlights them correctly. This might be the underlying problem.

  • This is on the same portal though, so it's not that no history exists. The second call didn't return the history that we know can't be reversed by player actions.

  • ofer2ofer2 ✭✭✭✭✭

    Oh sorry, I didnt see that the data was on the same portal guid. My main thoughts are either timeout, rate limit, or memcache error....I'll try and take a look and see if I can figure out where this might be happening in the morning.

  • 1valdis1valdis ✭✭✭✭✭

    Hey there @ofer2 , just letting you know that the issue is still present, in case you thought it's resolved. If I open Intel in some place where I didn't open it within last few minutes, Portal History is often messed up. However if I refresh the page, it shows correctly for that same view. So this probably means that there's some problem when requesting history in a view that wasn't requested for some time (and wasn't cached?). I think if you open Intel yourself in a place where you know which portals you captured and which you didn't, you'll notice that.

  • ofer2ofer2 ✭✭✭✭✭

    @1valdis Just to follow up, I've put in a fix for this issue. The data on Intel Map should now match what you see in the scanner even on the first load. Please let me know if you see differently.

  • 1valdis1valdis ✭✭✭✭✭

    Checked, can confirm, looks great so far. Thank you, you're a legend!

Sign In or Register to comment.